Vanhempaintoiminnan kuulumisia Oulussa

19.8.2020

Laitetaan vanhempaintoiminnan vinkit jakoon. Mitä teidän päiväkodille/koululle kuuluu? Tässä uutiskirjeessä ajankohtaisia aiheita syksylle 2020. Palautekanavamme on edelleen auki. Uusia toimijoita kaivataan mukaan.

Hyvää alkanutta aurinkoista syys-kesää kaikille! ️

Syyslukukausi on pyörähtänyt käyntiin “uudessa normaalissa” korona-järjestelyjen myötä niin kouluissa kuin varhaiskasvatuksessa. Kannustamme seuraamaan oman koulun ja päiväkodin viestintää sekä olemaan herkästi yhteydessä henkilökuntaan, jos mieltä askarruttaa asiat. Meihin päin voi olla myös yhteydessä. 

Viime keväänä avasimme kotisivulle kyselyn etä- ja erityisjärjestelykokemusten keräämiseen ja akuuttien aiheiden eteenpäin viestimiseen kaupungin toimijoille ja ihan yksittäisiin kouluihinkin. Kiitos kaikille vastanneille ja palautetta ja ideoita antaneille. Niitä tuloksia on jaettiin kaupungille sekä valtakunnallisestikin - varsinkin heti koronavaiheen alussa. Kysely on varalta edelleen auki - eli jos herää palautetta koulun/päiväkodin ja kodin yhteistyöstä tai lasten arkeen vaikuttavista asioista - kanava on auki!

Vanhempaintoiminta jatkuu, mahdollisesti hieman uusin tavoin. Siitäkin olisimme kiinnostuneet kuulemaan, miten ja  mitä toimintaa teillä on meneillään? Voisimme jakaa vinkkejä myös eteenpäin. Yhtenä vinkkinä on järjestää vanhempaintoimikunnan tapaaminen ulkona ja toimintana ottaa esille vaikka vanhempien edustajan osallistumismahdollisuus koulun yhteisöllisen oppilashuoltoryhmän kokoukseen tai välitunti valvontaan osallistuminen. Ideoita toimintaan voi kysyä oppilailta esimerkiksi oppilaskunnan kautta luokkakohtaisesti. Etsitään yhdessä ratkaisuja - mikä olisi hyvä ja turvallinen tapahtuma, johon voisi käyttää esimerkiksi saadun alueellisen toimintarahan tai, joka ei vaadi rahoitusta ollenkaan.

Ajankohtaisia ja tulevia aiheita keskusteluun ja käsittelyyn:

  • Oulun kouluverkko-asiat
  • Kuulumiset ja kokemukset tänä syksynä - miten koulut ja päiväkodit ovat alkaneet?
  • Päiväkodin vanhempaintoiminnan-kummi -toiminnan aloitus keväällä 2021. Haku laitetaan auki syksyllä: kaksi päiväkotia pääsee mukaan, jotka haluavat tukea vanhempaintoiminnan aloittamisessa tai kehittämisessä
  • Vaikuttamis-toimikunta aloittaa toiminnan syksyllä (kannanottojen valmistelu, vaikuttamisen tuki, lausuntopyyntöihin vastaaminen)
  • Osallistumme Vanhempainliiton yhdistysvalmennukseen syksyllä 2020
  • Aktiivitoimijoita kaivataan: toimintaan, hallitukseen ja toimikuntaan - tule mukaan ⭐️ pyydä kaveria!
  • Tapahtumistamme tiedotetaan FB-ryhmässä ja täällä kotisivuilla!

Suomen vanhempainliiton oppaita ja tapahtumia löytyy vanhempainliiton jäsenkirjeestä. Kannattaa tilata Kodin ja Koulun Päivän (25.9.2020) ilmaiset materiaalit, vaikka päivä ei toteutuisi ko. päivänä, tietoa osoitteessa https://kodinjakoulunpaiva.fi/ !

Laitetaan vinkit jakoon! FB-ryhmässä voi keskustella ja palautekanava on auki kotisivulla ja toivottavasti nähdään vielä jossain vaiheessa myös livenä! Toivotan virkeyttä ja ideoita vanhempaintoimintaan - nähdään /kuullaan ja iloista ja aktiivista syksyä vielä kaikille!

Toivottaa,

Pirita Satomaa - kOuluvanhemmat pj

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry

www.kouluvanhemmat.fi | Facebook | Instagram | Twitter

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys on kuntakohtainen vanhempainyhdistys ja tukee vanhempaintoimikuntia sekä kodin ja koulun/päiväkodin yhteistyötä Oulussa. Yhdistys vaikuttaa ja toimii koulutukseen, kasvatukseen ja turvalliseen kasvuympäristöön liittyvissä asioissa yhteistyössä Oulun kaupungin ja järjestöjen kanssa.