Uutiskirje, syksy 2021

20.11.2021

Tämä uutiskirje sisältää kuulumisia toiminnastamme. Olisimme iloisia, jos voisit välittää viestin eteenpäin omissa verkostoissasi.

Kutsu - Pikkujoulutapaaminen + avoin hallituksen kokous 11.12.

Kutsumme sinut yhdistyksemme avoimeen hallituksen kokoukseen sekä pikkujoulutapaamiseen 11.12.2021. 

Ohjelmassa kokoustelun lisäksi teatteriesitys Poikani joka katosi ja pikkujoulubuffet. Tilaisuus on osallistujille ilmainen.

Sitovat ilmoittautumiset lomakkeen kautta (linkki).

Osallistujien määrä on rajoitettu.

Mahdolliset muutokset tapahtuman järjestämisessä ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse.


Syksyn kuulumisia

Tänä syksynä olemme tavoitelleet jäsenyhdistyksiämme ja olleet muutamilla kOulutreffeillä.

Näissä vertaistuellisissa tapaamisissa olemme jakaneet kuulumisia ja vanhempaintoiminnan vinkkejä molemmin puolin.

Esillä ovat olleet esimerkiksi viestinnän teemat, vanhempien aktivointi toimintaan sekä hallinnon keventäminen. Yhteisölliseen opiskelijahuoltoon liittyvät asiat erityisesti huoltajien osallisuus ryhmän työskentelyssä ovat puhuttaneet tänä syksynä.

Kutsu meidät etä- tai livetreffeille, ota rohkeasti yhteyttä!

Olemme osallistuneet yhteistyökumppaneina muiden toimijoiden järjestämiin tapahtumiin. Tänä viikonloppuna osallistumme seuraaviin: 

#Sinä riität - hyvään vanhemmuuteen tapahtuma, lauantaina 20.11. klo 10-12 (Lisätietoa: Linkki). Paneelikeskustelussa mukana kOuluvanhempien Pirita Satomaa. Tilaisuuden kooste on katsottavana virtuaalikirkon kautta kahden viikon ajan (www.virtuaalikirkko.fi).

Ilon päivä - Lasten oikeuksien tapahtuma, lauantaina 20.11. klo 12-15, Ouluhalli (vanha puoli). Tule moikkaamaan meitä ja tekemään oma rintanappi.  Oulun Ilon päivän Facebook-sivu (Linkki).


Suomen Vanhempainliiton jäsenyhdistyksenä teemme aktiivisesti yhteistyötä liiton kanssa. Liittokokouksessa 21.11.2021 valitaan uudet jäsenet johtokuntaan erovuoroisten tilalle. Meille kOuluvanhemmissa on tärkeää saada ehdokas myös omalta alueeltamme. Tänä vuonna ehdokkaamme on Marjo Raappana. Marjolla on vahva kokemus toimivasta kodin ja koulun yhteistyöstä Martinnimen koulun kotikoulutoimikunnan puheenjohtajana. Marjo on myös yhdistyksemme hallituksen jäsen, Neuroyhdistyksen varapuheenjohtaja ja hän pitää tapahtumiin osallistumisesta. Peukut pystyy, että Marjo tulee valituksi! Johtokunnan jäsenenä jatkaa viime vuonna valituksi tullut yhdistyksemme ehdokas Sanna Kivinen. 

Olethan lukenut tekemämme koosteen Suomen Vanhempainliiton lokakuussa järjestämästä webinaarista "Vanhempien osallisuus yhteisöllisessä oppilas- ja opiskelijahuollossa"? (Linkki)

Tulevaa


Etäporinat tiistaina 23.11. klo 18. Aiheena Oulun kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Linkki nettisivun uutisessa.

kOuluvanhempien jouluinen somekampanja, seuraa ilmoittelua.

Avoin hallituksen kokous ja pikkujoulutapaaminen, lauantaina 11.12. 

Hupisaarten Joulupolku lauantaina 18.12. klo 14-18. kOuluvanhemmat osallistuvat tapahtumaan alueella kiertävinä ja makeisia jakavina jOuluvanhempina. Haluatko tulla mukaan? Laita viestiä! Jouluinen asu toivottava.

Vuosikokous helmikuu 2022.

Oulun kaupunki ja kOuluvanhemmat

Syksyn aikana olemme osallistuneet Oulun kaupungin yhteistyöryhmiin tuoden lasten, nuorten ja perheiden näkökulmaa ryhmien työskentelyyn. Lasten ja nuorten poikkitoiminnallisessa yhteistyöryhmässä olemme tuoneet esiin lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden tilannetta, erityislasten vanhempien näkökulmaa sekä tehneet muita ajankohtaisia nostoja.

Yhteistyö Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa on sisältänyt myös osallistumista esiopetusselvitystyöhön sekä viestintään liittyvää yhteistyötä mm. koulukoulu-verkkokurssiin sekä Turvallinen Oulu-hankkeeseen liittyen. Suomen Vanhempainliiton Kodin ja koulun yhteistyön kehittämiseen tehtyä työkalua (linkki) esiteltiin pyynnöstämme rehtoripäivillä elokuussa. Toivottavasti työkalu on otettu käyttöön laajasti ja koettu hyödylliseksi. Voit ehdottaa oman koulusi rehtorille työkalun käyttöönottoa rehtorikirjeen avulla, joka löytyy Suomen Vanhempainliiiton Yhdistyskansion liitteistä (linkki). 

Varhaiskasvatuksen tilanne on puhuttanut myös Oulun alueella. Olemme ehdottaneet varhaiskasvatusvanhempainillan järjestämistä oululaisille varhaiskasvatusikäisten vanhemmille, toivottavasti sellainen järjestyy !

kOuluvanhemmat vuonna 2022

Vaikka loppuvuosi on vielä täynnä touhua, alamme vähitellen suuntaamaan katsettamme kohti tulevaa.

Mitä sinä haluaisit kOuluvanhempien olevan ja tekevän vuonna 2022?

Miten voisimme olla vielä paremmin alueen vanhempaintoimijoiden tukena?

Haluaisitko itse mukaan koko Oulun tasoiseen vanhempaintoimintaan muiden aktiivijäsenten kanssa esimerkiksi tiimien kautta? Varhaiskasvatustiimi ja viestintätiimi etsivät uutta vetäjää ja aktiiveja.

Tavoitteenamme on kattava edustus alueittain (pohjoinen, itäinen, keskinen, eteläinen) myös hallitustyöskentelyssä.


Ota yhteyttä! Liity jäseneksi!

Meille voit laittaa palautetta, toiveita tai ilmoittautua mukaan toimintaan laittamalla viestiä vanhemmat.oulu@gmail.com tai yhteydenottolomakkeen kautta. Jäseneksi voit ilmoittautua tästä. Jäsenyys on ilmainen.  

Seuraa julkaisujamme somessa 

Facebook -keskusteluryhmä www.facebook.com/groups/278632485634845

Facebook -sivu Oulun alueellinen vanhempainyhdistys, tietoa vanhempaintoimintaan ja perheiden hyvinvointiin liittyen

Verkkosivut www.kouluvanhemmat.fi, yhteystiedot, uutiset, tapahtumat, etäporina-verkkotapaamiset

Instagram @kouluvanhemmat

WhatsApp-keskusteluryhmä vanhempaintoimikuntien edustajille, liittymispyynnöt numeroon 044 949 6435