TähtikOulu-kisa huipentuu, nähdään syksyllä tähtikOulu-illassa!

26.5.2015

Kisaan osallistui kymmenen oululaista kouluyhteisöä lähes 30:llä toimintamallilla tai tempauksella. Toimintamallien esittelyt ja palkitsemiset yhteisessä kOuluvanhempainillassa syksyllä. Kisaa on tarkoitus jatkaa tulevina kausina yhteistyössä OAJ:n sekä sivistys- ja kulttuuritoimen kanssa ja jatkossa siihen voivat osallistua myös päiväkodit.Oulun alueellinen vanhempainyhdistys järjesti keväällä Oulussa ensimmäsen TähtikOulu-kilpailun, jonka tavoitteena on saada aikaan keskustelua laadukkaasta kodin ja koulun yhteistyöstä sekä levittää hyviä yhteistyökäytäntöjä Oulussa. 

TähtikOulu-kilpailun osallistui nyt ensimmäisellä pilottikerralla kymmenen oululaista kouluyhteisöä lähes 30 toimintamallilla tai tempauksella. Kisaa on tarkoitus jatkaa tulevana lukukautena yhteistyössä OAJ:n sekä sivistys- ja kulttuuritoimen kanssa. Kisaan voivat osallistua jatkossa myös päiväkodit. TähtikOulu idea on sovellettu vastaavasta pääkaupunkiseudun yhteistyökilpailusta.

 Tähtivalinnoissa kiinnitettiin erityisesti huomiota seuraaviin asioihin:

  • Toimintamalli tai tempaus on lisännyt koko kouluyhteisön luottamusta ja vuorovaikutusta.
  • Lasten, nuorten ja huoltajien ääni ja omaperäisyys kuuluu ja huomioidaan. 
  • Toimintamalli tai tempaus lisää kouluintoa ja oppimisen iloa
  • Toimintamalli tai tempaus on levitettävissä ja juurutettavissa. 

Ensimmäisessä kisasta nostettiin esiin esimerkiksi Vesalan koulun heijastiliivikampanja, Paulaharjun koulun toimintamallitempaukset, Pateniemen koulun erilainen vanhempainilta, Haukiputaan koulun Koulunkorva ja Ritaharjun koulun flash mop tilaongelmista. Mallit esitellään ja palkitaan syyskuussa kaikille vanhemmille avoimessa tähtikOulu-illassa.Lisäys:  Uutinen TähtikOulu2015 kilpailun voittajat ovat selvillä!, Kooste Kaikki toimintamallit.