Etäkoulu tuskastuttaa ja ihastuttaa

24.3.2020

Kerromme oululaisten vanhempien kuulumisia etäkoulusta. Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous oli etänä. Mitä kuuluu somessa? -kilpailu on päättynyt - kiitos kampanjassa mukana olleille!

Vanhempien kuulumisia etäkoulusta

kOuluvanhemmat kerää oululaisten vanhempien kuulumisia ja kokemuksia etäkoulun sujumisesta. Kysely on avoinna toistaiseksi ja vastauksista päivitetään koostetta, joka on esillä kyselyn alla. Kiitos kyselyyn vastauksia lähettäneille. Välitämme vanhempien kuulumisia eteenpäin kaupungille ja kouluille. 

Kyselyn vastauksista havaitaan, että sama etäopetuskäytäntö voi toiselle perheelle sopia ja toiselle se ei sovi ollenkaan. Perheet ovat hyvin erilaisia. Opettajien valmiudet ja käytännöt etäopiskelun mahdollistamiseen vaihtelevat. Paljon uupumista, huolta ja kaaoksen tunnetta nousee perheiltä ja myös kokemusta hyvin toimivasta etäkoulusta. Koulunkäynninohjaajien lomautukset puhututtavat myös, heitä kaivattaisiin tueksi oppilaiden etäohjaukseen. Myös erityislasten vanhemmat ovat lujilla. Kiitosta saa koulun henkilökunnan ketterä ja joustava toiminta, jaetut avoimet materiaalit ja eriyttävät tehtävät ja yhteydenpito. Välittäviä aikuisia kaivataan linjoille ja tietoa, mistä saa apua eri tilanteissa. Myös kaivataan armollisuutta ihan kaikille tässä vaativassa tilanteessa. Lue lisää kysely-sivulta! 

Etäkoulukuulumisissa kannustamme ensisijaisesti olemaan yhteydessä oman lapsen opettajaan/opettajiin. Välitämme kuitenkin kootusti viestiä kouluille, kun vastauksia tulee tarpeeksi monta kohdistuen samaan kouluun. Kysely-sivulla on myös pari hyvää linkkiä, kurkkaa Vanhempainliiton 5 vinkkiä vanhemmille.


Mitä kuuluu somessa? -kilpailu tavoitti mukavasti vanhempia

Kiitos #yhteistäaikaa2020 kampanjaan vaikuttaneille ja mukana olleille. Mitä kuuluu somessa? -kilpailuun tuli kolme vastausta. Kaikkien osallistuneiden julkaisut löytyvät Instagram-tililtämme. Palkintoina oli kylpylä- ja ravintolalahjakortti 4 hengelle Sokos Hotel Edeniin ja seuraaville Spotify-lahjakortit. Voittajiin on oltu yhteydessä ja lahjakortit pyritään toimittamaan tällä viikolla. Kampanja tavoitti Instagramissa ja Facebookissa parhaimmilla julkaisuilla yli 700 ihmistä.


kOuluvanhemmat hallitus järjestäytyi

Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin etänä 18.3.2020-19.3.2020. Yhdistys haki ja sai Vanhempainliiton kuntakohtaisen yhdistyksen toiminta-avustusta 2 000 €. Kokouksessa pohdittiin tulevaa toimintaa poikkeusolojen valossa ja eri tapoja toimia ja vaikuttaa. 


Yhteistyötä

Kaipaisitteko vanhempaintoimijoiden tai vanhempien virtuaalitapaamisia, keskustelualustaa tai muita tapoja yhteistyöhön tässä tilanteessa? Onko sinulla vinkkejä ja osaamista tukea teknisissä ratkaisussa? - vinkkaa, ilmoittaudu, ota yhteyttä


Voimia ja tsemppiä jokaiseen perheeseen

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry