Uutiskirje, kevät 2021

8.4.2021

Tämä uutiskirje sisältää kuulumisia toiminnastamme. Olisimme iloisia, jos voisit välittää tämän viestin eteenpäin omissa verkostoissasi.

kOuluvanhemmat tiedottaa!

Yhdistyksemme vuosikokous pidettiin etäkokouksena helmikuussa ja kokouksessa valittu uusi hallitus on aloittanut toimikautensa. Toimintasuunnitelma vuodelle 2021 löytyy tästä. Pääteemojamme ovat toiminnan ydinviestin kirkastaminen, alueen vanhempaintoimikuntien ja -yhdistysten huomioiminen, vaikuttamistyö, yhteistyö Oulun kaupungin kanssa, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen sekä viestinnän ja hallituksen toiminnan kehittäminen.


Sinustako tiimipelaaja?

Tänä vuonna vahvistamme oululaisten vanhempien osallistumista yhdistyksemme toiminnassa. Kutsummekin nyt sinut Oulun alueen vanhempi ja vanhempaintoimija mukaan työskentelemään yhdistyksemme aktiivien vetämissä tiimeissä! 

Tiimejä ovat varhaiskasvatuksen, perusasteen ja toisen-asteen vanhempaintoiminnan tiimit. Tapahtumatiimi ja viestintätiimi tukevat toimintaamme. Vaikuttamistoimikunta jatkaa työskentelyä ja ohessa aloittaa myös yhdenvertaisuustiimi. 

Ota yhteyttä vanhemmat.oulu@gmail.com ja kysy lisää! Tiimien vetäjien kuvaukset tiimeistä esitellään ja julkaistaan somekanavissamme tämän kuun aikana.


Mitä teidän vanhempaintoimikunnalle kuuluu?

Voisimmeko auttaa teitä jossakin asiassa? Kaipaatteko vinkkejä tai vertaistukea? Tulisimme mielellämme myös esittäytymään ja kysymään kuulumisianne lyhyen vierailun muodossa. Voitte pyytää meitä mukaan 10 minuutin vierailulle tapaamiseenne.  

Vanhempaintoimintaa näkyville!

Haluaisimme myös esitellä alueemme vanhempaintoimikuntien toimintaa. Haluaisitteko te tuoda toimintaanne tai esimerkiksi omia hyviä vanhempaintoiminnan käytäntöjänne esille kOuluvanhempien esittelemänä? 

Laita viestiä nettisivun yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla vanhemmat.oulu@gmail.com tai WhatsApp viestillä numeroon 044 949 6435.


Milloin taas poristaan?

Seuraavat etäporina-verkkotapaamiset ovat 21.4.2021 aiheena kuntavaalivaikuttaminen ja Parasta Lapsille ry:n toiminnan esittely sekä 18.5.2021 aiheena vanhempaintoimijoiden hyvinvointi ja virkistys. Linkki päivitetään nettisivujemme uutiseen Kutsu etäporinoihin, kevät 2021. Tule juttelemaan!


Joko seuraat meitä somessa?

Aktiivisimpia tiedotuskanaviamme ovat Facebook-ryhmä, verkkosivut sekä Instagram.

Kodin ja koulun yhteistyön kehittäminen

Suomen Vanhempainliiton työkalu kodin ja koulun yhteistyön kehittämiseen löytyy linkistä: www.vanhempainliitto.fi/tyokalut/kirjauksista-kaytantoon/.  Tutustukaa myös vanhempaintoimikunnassanne työkaluun ja miettikää tsekkilistojen avulla yhteistyön teema, jota voisitte viedä eteenpäin kaudella 2021-2022. Varmistakaa, että kodin ja koulun yhteistyö on kirjattu lukuvuosisuunnitelmaan. Me kOuluvanhemmissa pidämme huolta, että työkalua jaetaan kouluille ja huoltajille Sivistys- ja kulttuuripalveluiden toimesta.


Oulun kaupunki ja kOuluvanhemmat

Tapaamiset Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalveluiden yhteistyöhenkilöiden kanssa jatkuvat. Teemme kuntatason työtä kodin ja koulun/päiväkodin yhteistyön eteen, toimimme Oulun tasoisten yhtenäisten käytäntöjen ja mallien puolestapuhujana sekä osallistumme esiopetusselvitystyöhön. Jatkamme myös osallistumista Oulun kaupungin yhteistyöryhmiin vanhempien edustajana. Esimerkiksi mielenterveyspalveluiden tilannetta tullaan käsittelemään meidän ehdotuksestamme lasten ja nuorten poikkitoiminnallisessa yhteistyöryhmässä tämän kevään aikana.


Tervetuloa mukaan!

Kaikki toimijat ovat tervetulleita mukaan haluamallaan panoksella ja kiinnostuksen kohteen mukaan, esimerkiksi aiemmin mainittuihin tiimeihin tai ideoimalla, osallistumalla keskusteluihin ja verkkotapahtumiin. Jäseneksi voit liittyä täällä, jäsenyys on ilmainen. 


Hyvää kevättä kaikille!


Terveisin kOuluvanhempien hallituksen väki


Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry

www.kouluvanhemmat.fi

Sähköposti: vanhemmat.oulu@gmail.com

WhatsApp: 044 949 6435

@kouluvanhemmat #kOuluvanhemmat  

Facebook-ryhmä | Facebook-sivu | Instagram | Twitter