Tule mukaan vaikuttamaan!

12.3.2020

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys kutsuu mukaan toimintaan ja vaikuttamaan yhdessä oululaisten lasten ja nuorten hyvien kasvuympäristöjen puolesta

Tarvitsemme vanhempia aktiivisesti kertomaan ajankohtaisia aiheita kouluilta ja päiväkodeilta, jotta niitä voidaan työstää yhdessä ja viedä eteenpäin. Vanhempien edustajia on mukana kaupungin työryhmissä, jossa voimme vaikuttaa niissä asioissa mitkä vanhemmat kokevat tärkeiksi. Tarvitsemme siis  kaikkia "arjen asiantuntijoita" eri puolilta Oulua! Tule kertomaan, mitä kuuluu? Yhdessä voimme vaikuttaa. Löydät tulevat tapaamiset sekä kuulumiset aiemmista tapaamisista täältä kotisivujen uutisista ja Facebook ryhmästä


Seuraava tapaaminen 18.3.

Avoin #kOuluvanhempien hallituksen järjestäytymiskokous on ensiviikolla keskiviikkona 18.3. klo 18 keskustassa. "Virallisuuksiin" ei mene koko tapaamisen aikaa. Alkuun saatamme saada asiantuntija kaupungilta vierailemaan hetkeksi. Ilmoittaudu mukaan 044 949 6435 tai vanhemmat.oulu@gmail.com, niin saat tarkemmat tiedot tapaamisesta. Suunnittelemme helmikuun lopulle vanhempainverkoston koollekutsumista. Verkostoidutaan, voimaannutaan ja vaikutetaan yhdessä!

Muokkaus 13.3.2020: Live-tapaaminen peruttu, tapaaminen etäyhteyksillä.

Mitä kuuluu somessa? -kilpailu

Kilpailu Mitä kuuluu somessa? oululaisille perheille on käynnissä vielä 15.3.2020 asti! Pääpalkintona on kylpylä- ja ravintolalahjakortti 4 hengelle Sokos Hotel Edenissä. Lisäksi palkintoina on lahjakortteja ja elokuvalippuja. Osallistukaa ja kertokaa kavereillekkin! Ohjeita lyhyesti:

1. Viettäkää lapsen/nuoren kanssa yhteistä (some)aikaa ja pohtikaa someen liittyviä kysymyksiä, vaikka alla olevien teemojen avulla:

  • Some-oppi (mitä juttelitte ja mahdollisesti opitte)
  • Some-niksi (hyvät niksit ja hyvät yhteiset käytännöt)
  • Some-meemi (luokaa yhdessä meemi liittyen sosiaaliseen mediaan)

2. Ottakaa tilanteesta kuva, näytönkaappaus tai video (kuvan laadulla ei ole väliä, ei tunnistettavia ihmisiä)

3. Osallistukaa kilpailuun lähettämällä kuva tai video

  • WhatsApp-viestillä numeroon 044 949 6435
  • viestillä @kouluvanhemmat-some tilille: Facebook, Instagram, Twitter
  • sähköpostiviestillä vanhemmat.oulu@gmail.com tai
  • julkaisemalla kuva tai video somessa omalla tilillä (tägätkää silloin @kouluvanhemmat-tili ja käyttäkää tunnisteita #yhteistäaikaa2020 ja #mitäkuuluusomessa)

Tarkemmat kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kampanjan sivulta: https://www.kouluvanhemmat.fi/kampanja/. Teemoihin liittyviä julkaisuja on Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/kouluvanhemmat/. Esimerkkejä kilpailujulkaisuista Instagramissa: #yhteistäaikaa2020 #mitäkuuluusomessa. Kilpailun järjestää yhteistyössä kOuluvanhemmat ja Turvallinen Oulu -hanke.Saimme avustuksen vuodelle 2020

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys haki ja sai tälle vuodelle Vanhempainliitton kuntakohtaisille vanhempainyhdistyksille suunnatun jäsenjärjestöavustuksen STEA:n myöntämästä erillisestä kohdennetusta toiminta-avustuksesta. Avustuksen määrä on 2000 €.

Vuonna 2020 avustuskokonaisuudet ovat:

  • yhdistyksen toiminnan kehittäminen
  • kodin ja koulun/päiväkodin kuntatason yhteistyön kehittäminen
  • paikallisyhdistysten toiminnallinen tuki ja verkostoituminen.

Myönnettävä avustus on toiminta-avustusta kuntakohtaisen vanhempainyhdistyksen toimintasuunnitelman mukaiseen toimintaan ja sen käytöstä raportoidaan Vanhempainliitolle. 

Suomen vanhempainliiton jäsenkirjeet löytyvät sivulta: https://vanhempainliitto.fi/mediakirjasto/


Pirteää, turvallista ja hyvää kevättä toivottaa

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys on kuntakohtainen vanhempainyhdistys ja tukee vanhempaintoimikuntia ja kodin ja koulun/päiväkodin yhteistyötä Oulussa. Yhdistys vaikuttaa ja toimii koulutukseen, kasvatukseen ja turvalliseen kasvuympäristöön liittyvissä asioissa yhteistyössä Oulun kaupungin ja järjestöjen kanssa.