Terveisiä kOuluvanhempien tapaamisesta 11.11.2023

15.11.2023

Syksyn ohjelmallinen verkostoitumis-tapaamisemme järjestettiin elokuvateatteri Starissa lauantai-iltapäivänä. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapaamisessa oli mukana vanhempaintoimijoita ja yhdistyksen jäseniä. Kutsuvieraista paikalle pääsivät yhdistyksen aiemmista puheenjohtajista Arto Ylitapio, Kaisu Lyöri ja Pirita Satomaa sekä yhteistyökumppaneistamme varhaiskasvatusjohtaja Pirjo Koret. 

Tilaisuudessa tunnelmoimme aluksi yhdistyksen 10 vuotista taivalta kuvaesityksen avulla toiveenamme, että kuvien avulla välittyisi osallistujille se iloisuus ja innokkuus, jolla yhdistyksen aktiivit ovat tehneet tärkeää vapaaehtoistyötä yhdistyksessämme. Toiminnassa alusta asti keskiössä täydellä sydämellä vaikuttanut aiempi puheenjohtaja Pirita Satomaa käytti tilaisuudessa tunteellisen puheenvuoron. Yhtenä kOuluvanhempien onnistumisista hän toi esiin koronakeväänä 2020 ketterästi toteutetun etäkoulukyselyn, jonka vastauksia vietiin eteenpäin niin kaupungin toimijoille kuin valtakunnallisestikin. 

Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteemme toi varhaiskasvatusjohtaja Pirjo Koret. Lämmin kiitos Pirjolle osallistumisesta ja lahjaksi saamistamme uimalipuista, jotka laitamme jakoon sopivan tilaisuuden tullen.  Suomen Vanhempainliiton Sari Haapakangas välitti lämpimät onnittelut ja oman muistonsa liittyen yhdistyksen perustamiseen kirjallisena osallistujille. Kiitämme myös Suomen Vanhempainliittoa yhdistyksen saamista onnitteluista ja lahjakorttimuistamisesta.  

Verkostoitumistilaisuuden vanhempaintoiminnan työpaja-osuudessa osallistujat saivat luvan kanssa ottaa kännykät esiin, kun yhdistyksen perustajajäsenistä yhä hallituksessa aktiivisesti toimiva Päivi Sarome veti osallistujille vanhempaintoiminnan työpajan mentimeter-sovelluksen avulla. Saimme hyviä vastauksia työpajassa esittämiimme kysymyksiimme, niitä tullaan käyttämään yhdistyksen toiminnan suunnittelussa. 

10-vuotisen taipaleemme kunniaksi arvoimme vanhempaintoiminnan tuotepaketteja osallistujien kesken. Laitoimme myös jakoon arvontapalkintona voittamamme Oulutuote-paketin. 

Tapaamisen parasta antia työpajan ohella oli osallistujien kesken käydyt keskustelut, vertaistuki ja vinkkien vaihtaminen. Salissa kävikin iloinen puheensorina esitysten välillä ja tauon aikana. Saimme positiivista palautetta lämminhenkisen tilaisuuden järjestämisestä. 

Verkostoitumistapaamisen lopuksi nautimme vielä kotimaisesta ensi-iltaelokuvasta "Mummola" elokuvaherkkuineen.  Elokuvan traileri, youtube.

Elokuvateatteri Star tarjosi erittäin toimivat puitteet tilaisuuden järjestämiselle. Henkilökunta oli avuliasta ja ystävällistä ja tekniikka toimi loistavasti. Voimme lämpimästi suositella Elokuvateatteri Staria! Yhteystiedot. 

Vanhempaintoiminnan työpajassa kysyimme: 

Millaisena kodin ja päiväkodin/koulun/oppilaitoksen yhteistyö näyttäytyy sinulle vanhempana, vanhempaintoimijana tai ammattilaisena? 

Miten kOuluvanhemmat voisi mielestäsi edistää kodin ja päiväkodin/koulun/oppilaitoksen yhteistyötä?

Kuvat tilaisuudesta Pirita Satomaa