Päättäjäisviikonlopun italenkkihaaste

28.5.2020

Haastamme vanhempia ja huoltajia iltalenkille päättäjäisviikonloppuna, sekä kannustamme aikuisia keskustelemaan nuorten kanssa turvallisista tavoista olla yhdessä ja juhlistaa kesän alkamista.


Haaste: Lähde päättäjäisviikonloppuna rennolle iltakävelylle tai vaikka reippaalle lenkille, jos teillä ei ole entuudestaan yhteisiä suunnitelmia lasten ja nuorten kanssa. Tarkoitus on olla aikuisina läsnä ja liikkeellä. Tarkoitus ei ole kytätä nuorten tekemisiä, vaan kohdata ja auttaa tarvittaessa. 

Arvomme osallistujien kesken kirjapalkintoja! 

Haasteen tapahtuma-aikana (perjantai- ja lauantai-iltoina) iltalenkkeilijöille tai yhteistä aikaa nuoren kanssa viettäneille vanhemmille arvotaan seuraavalla viikolla kirjapalkintoja. Kirjapalkinnot arvotaan kuvan tai viestin jakaneiden kesken. Kuvassa ei tarvitse näkyä ihmisiä.

Ohje: Arvontaan osallistuminen tapahtuu jakamalla kuva somessa ja tägäämällä @kouluvanhemmat-tili tai vaihtoehtoisesti lähettämällä kuva tai viesti tapahtuma-aikana suoraan WhatsApp-viestillä numeroon 044 949 6435. Kirjat arvotaan 3.6. mennessä ja voittajille ilmoitetaan paluuviestillä tai some-kanavan kautta. Kirjat postitetaan tai toimitentaan Oulun alueelle.

#iltalenkkihaaste #yhteistäaikaa #puhunuorelle  #puhutaannuorille

Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen tili @kouluvanhemmat  löytyy some-kanavista Facebook, Instagram ja Twitterja tunnisteella #kOuluvanhemmat.

Lapset ja nuoret kaipaavat välittämistä, läsnäoloa ja positiivista huomiota, jota on hyvä saada turvalliselta ja tutulta aikuiselta, vanhemmalta tai huoltajalta.

Milloin viimeksi vanhempana annoit arvostavaa ja positiivista huomiota ja läsnäoloa nuorellesi? Puhu nuorelle, kysy häneltä mistä hän unelmoi, mitä hän pelkää, mistä iloitsee, mikä tuntuu vaikealta. Kiinnostu hänelle tärkeistä asioista - vietä hetki hänen kanssaan skeittirampilla temppuja ihaillen, kuuntele stream keikka hänen lempibändiltään, kokkailkaa yhdessä hänen lempiruokaansa, ihmettele ja nauti hetkestä elämästä hänen silmin - turvallisesti ja läsnäolevana aikuisena.

Kannustetaan nuoria pitämään huolta toisistaan ja pidetään aikuisina huolta kaikista nuorista!

Ilmat lämpenee ja aurinko paistaa. Kesä houkuttelee liikkeelle ja nuoret kaipaavat jo toistensa seuraan. Muistetaan me aikuiset, että vielä on poikkeusajat ja isoja kokoontumisia tulisi välttää. Jaksetaan olla hyvänä esimerkkinä ja etsitään yhdessä nuorten kanssa tapoja turvalliseen yhdessäoloon. Jos ja kun näemme nuoria koolla, muistetaan kuitenkin että meidän aikuisten velvollisuus on välittää ja huolehtia. Puututaan asioihin rakentavasti ja riittävästi, että kaikki pysyvät turvassa.

Linkkejä ja vinkkejä

Älä kannusta nuoria kokoontumaan koulunpäättäjäisiin korona-aikaan (Ehyt)

Digikuulumiset osaksi perheen jokapäiväistä keskustelua – ehkäise grooming (Turvallinen Oulu -hanke)

Kannattaako täysi-ikäisen lapsen kanssa keskustella alkoholin välittämisestä alaikäiselle? (Ehyt)

Selvin päin kesään -kampanja haastaa vanhemmat ja nuorten parissa toimivat aikuiset tarjoamaan nuorille turvallisia vaihtoehtoja juhlimiseen. On aikuisten vastuulla rakentaa yhdessä nuorten kanssa sellainen ympäristö, jossa päihteettömyys on helppo ja luonnollinen valinta. Lisää tietoja ja vinkkejä myös vanhemmille sivustolla selvinpainkesaan.fi. Ohessa sivuston teesit vanhemille kuvina: