Lippuja jaossa OPI-päiville 3.2.- 4.2.2017

26.1.2017

Vanhemmilla on nyt mahdollisuus kuulla ja nähdä kasvatuksen ja opetuksen trendit ilmaiseksi OPI-päivillä. Edun arvo parhaimmillaan 60 euroa. Lue lisää...

Oulun Alueellinen Vanhempainyhdistys tarjoaa ilmaiseksi 10-20 aktiiviselle vanhemmalle mahdollisuuden päästä kurkistamaan opetuksen ja kasvatuksen viimeisimpiin ilmiöihin ja kuulemaan alan asiantuntijoita OPI-päivillä Oulussa 3.2.- 4.2.2017.

kOuluvanhemmat tarjoamia vapaalippuja on kymmennen, mutta jos niitä jyvitetään jaksottain niin useammalla on mahdollista päästä täsmäluennolle ja messualueelle. Ilmoittaudu alla olevan lomakkeen kautta!

 

Aika: Pe 3.2.2017 ja la 4.2.2017

Paikka: Madetojan musiikkikeskus/ Pohjankartano

Sisältö: Yli 30 kasvatusalan huippuluennoistijaa. Keskustelumahdollisuuksia alan ammattilaisiin ja opettajiin. Opetuksen trendit esillä näyttelyosastoilla ja tietoiskuissa. 

> Ilmoittautumislomake: http://tinyurl.com/opipaivat

 

Lisätietoja: pirita.satomaa@gmail.com tai vesa.ilola@gmail.com

 

Lue lisää tapahtuman sivuilta http://www.opioulu.fi/

OPI-Oulu sivut Facebookissa: https://www.facebook.com/opioulu/

 

 

kOuluvanhempia makupalanostoja OPI-päiviltä: 

 

Professori Liisa Keltikangas-Järvinen  la 4.2. klo 11.15-12.15  Madetojasali 

Psykologian professori, emerita Liisa Keltikangas-Järvinen tutkinut persoonallisuuden kuten itsetunnon ja sosiaalisten taitojen yhteyttä koulumenestykseen. Hänen erityiskohteenaan on ollut oppilasarvostelu ja oppilaan synnynnäisen temperamentin vaikutus tämän saamiin kouluarvosanoihin. Oppilaan temperamentin lisäksi tarkastelun kohteena on ollut myös opettajan temperamentti ja sen yhteys opettajan työstressiin ja hänen sosiaaliseen vuorovaikutukseensa. Tutkimustuloksistaan hän on julkaissut kirjan: ”Maailman paras koulu?”

 

Tutkija Tomi Kiilakoski Pohjankartano iso sali la 4.2.2017 klo 10.30.-11.30

Tomi Kiilakoski, FT, on tutkija Nuorisotutkimusverkostossa. Hän on myös Nuorisotutkimus-lehden päätoimittaja. Hän on tutkinut lasten ja nuorten osallisuutta, koulua yhteiskunnallisena ympäristönä, kouluväkivaltaa, sekä kulttuurifilosofiaa. Hän on toimittanut ja kirjoittanut useita teoksia sekä laatinut pinon artikkeleita suomeksi ja englanniksi. Kiilakoski osallistuu aktiivisesti nuorisotyön, koulun ja hyvinvointipolitiikan kehittämiseen paikallisella, valtakunnallisella ja järjestöjen tasolla. Aiemmin hän on toiminut opettajankouluttajana Tampereen yliopistossa sekä lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Vapaa-aikanaan, jota on   turhan niukalti, hän soittaa kitaraa ja mandoliinia oululaisessa folk’n’roll-yhtyeessä Rommakossa.

 

Ylilääkäri, kirjailija Hannu Lauerma, Pohjankartano iso sali la 4.2.2017 klo 9.15.-10.15

Hannu Lauerma, s.1961, on koko maata palvelevan vankien akuutin sairaalan, Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, tietokirjailija, sivutoiminen yksityislääkäri ja psykiatrian dosentti Turun yliopistolla. Hän on koulutukseltaan psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja psykoterapeutti, jolla on unilääketieteen erityispätevyys. Aiemmin hän on työskennellyt mm. määräaikaisena psykiatrian professorina Turun yliopistossa ja sivutoimisesti THL:n tutkimusprofessorina. Hän on toiminut useiden lehtien kolumnistina ja hänelle on myönnetty kahdeksan erilaista tiedonvälittämiseen liittyvää palkintoa. Hän on ollut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä. Hänellä on kokemusta asosiaalisten ja syrjäytyneiden potilaiden parissa toimimisesta alkaen vuodesta 1982.

 

Koomikko Mikko Vaismaa la 4.2. klo 15.15.-16.00 Madetojasali

Koomikko Mikko Vaismaa on ammattikoomikko ja hyvän tilannetajun omaava esiintyjä, joka ottaa aina huomioon tilanteen luonteen. Ilmeikäs ja ajatuksia herättävä esiintyjä tempaa mukaansa niin illan vietoissa kuin koko perheen tilaisuuksissa. Mikko on aiemmalta ammatiltaan opettaja ja on toiminut täyspäiväisenä koomikkona vuodesta 2008 asti. Mikko on myös vuoden 2007 stand up -koomikko tulokas ja ammattitaitoinen puhuja.

 

Elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaan la 4.2. klo 10-11 Madetojasali

Johanna Vuoksenmaa on viisikymppinen elokuva- ja TV-ohjaaja ja käsikirjoittaja. Ennen ohjaajanuraansa hän toimi valokuvataiteiljana ja kuvataideopettajana mm. Tampereen lasten- ja nuorten kuvataidekoulussa. Ammatillisen puuhastelun lisäksi hän on intohimoinen lentopallon pelaaja, avovesiuimari  ja kaikenlaisista elämän asioista pohjattomasti innostunut ihminen.