#kOuluvanhempien Vanhemmat voimavaraksi! –projekti sai rahoituksen

19.4.2018

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys toteuttaa kevään ja kesän 2018 aikana Vanhemmat voimavaraksi! -projektin. Tulossa on mm. päättäjäisviikonlopun vanhempien iltakävely ja "Mitä nuorelle kuuluu?"-kampanja.

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ja Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hanke on solminut hankintasopimuksen Vanhemmat voimaraksi! –projektin toteuttamisesta.

Projekti kuuluu KAAOS (eli Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen) hankkeen teemaan "1. Urbaanit kesannot - tilaratkaisut omaehtoiseen tekemiseen".

Projektissa keksitään ja kehitetään konkreettisia toimenpiteitä, joilla nuoret tulisivat kuulluksi ja ymmärretyksi omien ja muiden vanhempien kautta. Yhdistys pyrkii projektillaan lisäämään tietoisuutta nuorille tärkeissä asioissa ja tekemään tukemisesta helppoa ja arkista.

Projektin tavoitteena on aktivoidaan vanhempia tukemaan nuoria. Vanhempien kautta tavoitteena on nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistamien.

Tavoitteisiin pyritään useammilla menetelmillä, tulossa on mm. "Virtuaalivanhempi”-chatti, “Vanhempi tavattavissa” -tapaamisia perheille, vertaistuellisia “Paska mutsi/faija" tapaamisia teinien vanhemmille, "Mitä nuorelle kuuluu?" some- ja kilpailukampanja ja päättäjäisviikonlopulle on suunnitteilla vanhempien iltakävelyjä. Kirjoita tuntemattomalle nuorelle/vanhemmalle -kirjekampanja on tulossa tapahtumien ja erilaisten tilanteiden yhteyteen.

Tapahtumista tiedotetaan kotisivuilla ja Facebook ryhmässä.

KAAOS -projekti on kokeiluluontoinen prototyyppi, jossa toteutetaan Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen työpajoissa kehitettyjen sosiaalisten innovaatioiden teemojen mukaista toimintaa. KAAOS -projektien päätavoite on oululaisten 15–29-vuotiaiden kuntalaisten sosiaalisen osallisuuden lisääminen. Lisäksi tavoitteena on kuntalaisten yhteiskuntavalmiuksien nostaminen, kunnan palvelutuotannon kehittäminen asiakaslähtöisemmäksi ja ennaltaehkäisevämmäksi sekä kestävän kumppanuuden kehittäminen osallisuutta ja hyvinvointia edistävien 3. sektorin toimijoiden kanssa. Hankintayksikkönä toimii Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hanke.

Lisätietoja: www.kaaosta.fi


Lisäys 19.6.2019: Toteutunut toiminta -koosteena