Uutiskirje, kesäkuu 2024

9.6.2024

Uuden puheenjohtajan kesätervehdys kaikille kOuluvanhemmille!

 

Maailman ja kotimaamme kokemien uusien haasteiden ja valitettavasti myös erittäin ikävien tapahtumien värittämä kouluvuosi on takanamme. Kykymme vanhempina selittää ympäröivä maailma turvalliseksi paikaksi lapsillemme on monessa perheessä joutunut koetukselle. Sama koskee kykyämme valaa epäilyksetöntä uskoa lastemme tulevaisuuteen.

 

Olemme vuosikokouksessamme 19.3. määrittäneet lapsen tulevaisuususkon ja turvallisuuden tunteen yhdeksi yhdistyksemme painopistealueeksi toimintavuodelle 2024. Painotamme tätä toiminnassamme mm. osallistuessamme säännöllisesti kokoontuviin työryhmiin sekä Oulun kaupungin että Pohteen hyvinvointialueen kanssa.

Toinen tärkeä toimintamme kehityksen painopistealue on korostaa olemassaoloamme teitä vanhempia varten. Erityisesti vaikeina aikoina toivomme matalan kynnyksen yhteydenottoa aina jonkin vanhemmuuteen ja/tai lapsen koulunkäyntiin /päiväkotielämään liittyvän asian painaessa mieltäsi. Tämä tarkoittaa juuri sinua! 😊  

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 2.4.2024 organisoimme uudelleen yhdistyksemme viestintätoimikunnan mm. tuomaan jäsenillemme toimivan sosiaalisen median vertaistuen ja uusia keskustelualustoja. Tällainen on Facebookin kOuluvanhempien keskusteluryhmä, joka kutsuu jokaista Facebook-ryhmäämme liittynyttä vanhempaa tekemään keskustelunavauksia mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä, mieltä askarruttavasta aiheesta. Olemme tehneet muutoksia Facebook-ryhmämme yksityisyysasetuksiin, taaten jäsenillemme aiempaa luottamuksellisempaa viestintää vain ja ainoastaan ryhmän jäsenten kesken. Toivommekin nyt jäsentemme ottavan aiempaa aktiivisemmin osaa sosiaalisen mediamme sisällöntuotantoon! Jokainen tekemänne keskustelunavaus, tykkäys ja kommentointi auttaa ryhmäämme ja yhdistystämme toimimaan entistä tehokkaampana vertaistukiverkkona oululaisten vanhempien keskuudessa. 

Jäsenmäärämme on nousussa kevään tapahtumakalenterimme ansiosta ja erityisesti iltalenkki-tempauksemme saaman positiivisen medianäkyvyyden vuoksi.Tämä on todella hieno asia!

Linkki Ylen uutiseen https://yle.fi/a/74-20091425

Kuva: Ylen alueuutiset 31.5.2024 “Vanhemmat lenkkeilevät viikonloppuna, jotta nuoret saisivat turvaa: ”Emme ole tuomitsevia, autamme heitä”

Olemme myös tänä keväänä ryhtyneet työhön tuodaksemme teille viime vuoden jäsenkyselymme mukaisia toivomianne uudistuksia. Olemme myös jo ehtineet hankkia uutta rahoitusta näille uudistuksille. Lisää näistä kuitenkin vasta syyslukukauden 2024 alkaessa - nyt ansaitun kesän ja kesäloman viettoon! 

 

Haluan toivottaa kaikille kOuluvanhemmille mitä rentouttavinta kesää. Voit olla kaikissa kysymyksissäsi yhteydessä suoraan allekirjoittaneeseen! 

 

Parhain kesäterveisin,

 

Janne Regelin

kOuluvanhempien pj.

050-3768277

janne.regelin@icloud.com 

 

PS. olemme myös ensimmäistä kertaa yhdistyksen historiassa ottaneet tekoälyn hyödyntämisen osaksi toimintaamme - tämän uutiskirjeen aloittanut kesätervehdys on tehty kokonaan tekoälyä hyödyntäen - toisin sanoen tätä tyttöä ei oikeasti ole olemassakaan! Toivomukseni kuitenkin olisi, että sisällöntuotantomme airut olisi vastaisuudessakin ihmisaivot - tästä syystä pyydän aktiivisuuttanne erityisesti sosiaalisen mediamme sisältöön osallistumisessa