Mitä nuorelle kuuluu? -kampanja

#YHTEISTÄAIKAA-KILPAILU 8.LK:LLE:

 

Haluatteko tavoitella luokallenne retkirahaa? Nyt on mahdollisuus kisata jopa 500 €:n palkinnosta luokkanne käyttöön! Jaossa on myös pienempiä summia.

Olemme Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry:ssä mukana KAAOS-hankkeessa Vanhemmat voimavaraksi! -projektilla. Haluamme edistää nuorten tulemista kuulluksi ja kannustaa vanhempia ja aikuisia viettämään aikaa nuorten kanssa.

Kutsumme Oulun koulujen 8. luokat osallistumaan kilpailuumme, jonka palkintoina tarjoamme eniten #yhteistäaikaa nuoren ja aikuisen välillä keränneille luokille retkirahaa luokan käyttöön.

Osallistujat: Oulun koulujen 8. luokat perheineen.

Kilpailusäännöt: Kilpailuun mukaan laskettavaksi ajaksi käy nuoren ja aikuisen viettämä yhteinen aika tekemisen tai keskustelun parissa. Tavoitteena on viettää yhteistä aikaa aikuisen ja nuoren kesken, esimerkkinä kuulumisten vaihto (Mitä nuorelle kuuluu?), pyöräretki, ruoan valmistaminen, yhteinen ruokailuhetki, pelaaminen yhdessä, tutustuminen nuoren some maailmaan. Aikuinen voi vanhemman lisäksi olla esimerkiksi isovanhempi, kummi tai muu tuttu aikuinen.

Kilpailuaika: 7.5.2018 – 13.5.2018 (viikko 19)

Palkinnot: Eniten yhteistä aikaa keränneet luokat palkitaan. Ensimmäinen palkinto on 500 €, toinen palkinto on 300 € ja seuraavaksi tulleille on jaossa 3 x 100 € palkinnot.

Ohje luokanvalvojalle: Ilmoita oppilailta/vanhemmilta tulleiden tuntimäärien (koko luokan) yhteissaldo viikon 20 aikana, viimeistään 18.5.2018 mennessä lomakkeella tai sähköpostilla vanhemmat.oulu@gmail.com (otsikoksi viestiin “yhteistäaikaa” ja mukaan tieto koulun nimestä ja luokasta, tuntimäärä ja tarinoita&kuvia, sekä tietysti luokanvalvojan/muun luokan yhteyshenkilön yhteystiedot eli sähköposti ja puhelinnumero). Jaa siis myös otteita siitä minkälaista yhteistä aikaa nuoret ovat viettäneet vanhempiensa kanssa.

Ohje oppilaalle/vanhemmalle: Kerää kilpailuaikana kertynyt yhteinen aika nuoren ja aikuisen välillä (tuntimäärä) yhteen ja toimita se tiedoksi luokanvalvojalle (tai sopimallenne yhteyshenkilölle) sopimallanne tavalla, esimerkiksi Wilmassa/sähköpostilla/tms. Ajan voi pyöristää lähimpään seuraavaan puoleen tai tasatuntiin. Tätä lomaketta voi hyödyntää tuntien keräämisessä. Kerro muutama kuvaus yhteisistä tekemisistä ja hetkistä palauttaessasi tunnit. Voitte jakaa myös halutessanne kuvia (katso kohta “Kuvia”).

Tulokset: Voittaja luokille tiedotetaan 24.5.2018 mennessä ja tulokset julkaistaan Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen kotisivuilla www.kouluvanhemmat.fi viikolla 21. Palkinto rahasummat tilitetään/toimitetaan heti tai viimeistään syksyn 2018 aikana.

Yhteisistä hetkistä tulisi jokaiselta luokalta tuntimäärän lisäksi toimittaa meille myös jotain muistoja, jotta kilpailuun osallistuminen on pätevä. Muistot voivat olla tarinoita tai kuvia.

Tarinoita: Tarina voi yksinkertaisimmillaan olla yksi lause, jossa kerrotaan, mitä olette tehneet yhdessä. Innokkuudesta riippuen, voi kertoa enemmänkin. Tarinoiden palautus on tuntien palautuksen yhteydessä.

Kuvia: Voitte ottaa yhteisistä hetkistä todisteeksi myös kuvia (ihmiset eivät tarvitse olla tunnistettavissa). Kuvat voi lähettää vanhemmat.oulu@gmail.com (niin niitä voidaan jakaa anonyymisti, muista kertoa mistä koulusta ja luokasta, jos osallistutte niillä samalla kisaan, tietoa ei jaeta eteenpäin) tai kuvia voi jakaa itse suoraan Instagramiin/Facebookiin/Twitteriin tunnisteilla  #yhteistäaikaa ja #kouluvanhemmat. Esimerkkejä kuvista julkaistu www.instagram.com/kouluvanhemmat, #yhteistäaikaaesimerkki.

Parhaista kuvista jaetaan myös yksilöpalkintoja lahjakortteina, kurkkaa ne alta. 

 

- Voittajat ovat ratkenneet:

1. sija: Oulun normaalikoulun 8B 400 €

Jaettu 2. sija: Jokirannan koulun 8B 250 € ja Kaakkurin koulun 8E 250 € 

4. sija Pöllökankaan koulun 8C luokka 100 €

5. sija Rajakylän koulun 8D luokka 100 €

Onnea ja kivaa luokkaretkeä tai muuta luokan yhteistä puuhaa!

Perustelut voittosumman jakoperusteiden muutokseen: Jouduimme käyttämään pitkää harkintaa ja koko hallituksen pohdintaa voittosummien jakamisesta. Oikeudenmukaisimmaksi ratkaisuksi päädyttiin jaottelemaan koko voittopotti hieman uusiksi, jakaen kuitenkin kilpailuun varattun summan. Kolme parasta luokkaa olivat tasavertaisia kokonaistuloksena ja hieman pienemmillä tunneilla loistettiin juuri niillä toivotuilla tarinoilla ja kuvilla. Näin voittosummat jaettiin kärkikolmikon kanssa hieman tasaisemmin. [1. 500 + 2. 300 + 3. 100 => 900 muutos 1. 400 + 2. 250 + 2. 250 => 900 , lisätietoja voi tarvittaessa kysyä vanehmmat.oulu@gmail.com]

Paluu sivun alkuun

#YHTEISTÄAIKAA KUVAKILPAILU KAIKILLE

 

Viettäkää arkista tai erityistä yhteistä aikaa nuori ja aikuinen yhdessä. Nuoreksi lasketaan kaikki lapset ja nuoret. Kisailun aikuinen voi olla vanhempi/kummi/isovanhempi/muu tuttu aikuinen. Ottakaa hetkestänne kuva ja jakakaa se meille, palkintona on 25 kpl lahjakortteja.

Osallistujat: Kaikki oululaiset

Kilpailuaika: 7.5.2018 – 13.5.2018 (viikko 19)

Kilpailusäännöt: Kuva tulee julkaista kilpailuaikana Instagram, Facebook tai Twitter palveluissa tai anonyymisti meille sähköpostilla lähettäen, katso ohjeet siihen alta. Kuvassa tulisi olla ikuistettuna hetki yhteisestä hetkestä. Julkaistuihin kuviin tulee olla niissä olijoiden lupa, jos he ovat tunnistettavissa. Kuva täytyy olla itse otettu tai tilanteeseen osallistuneen ottama ja hänen lupa julkaisuun. Oulun alueellinen vanhempainyhdistys voi linkittää voittajakuvia Instagrmissaan ja Facebook sivullaan.

Ohje: Kuva voi sisältää otoksen ympäristöstä, kaukaa tai läheltä, ihmisistä ja se on hyvän maun mukainen. Ihmisten ei tarvitse olla tunnistettavissa. Kuvan/kuvat voi lähettää vanhemmat.oulu@gmail.com (niin niitä voidaan jakaa anonyymisti, henkilötietoa ei jaeta eteenpäin) tai kuvia voi jakaa itse suoraan Instagramiin/Facebookiin/Twitteriin tunnisteilla #yhteistäaikaa ja #kouluvanhemmat. Esimerkkejä kuvista julkaistu www.instagram.com/kouluvanhemmat, #yhteistäaikaaesimerkki.

Voittajien valinta: Raati valitsee julkaistuista kuvista voittajat. Valintakriteerinä on fiilis, että olette viettäneet mukavan yhteisen hetken. Kuvilla ei ole teknisiä laatukriteereitä. Jos "hyviä fiilis" kuvia on paljon, voimme myös arpoa palkinnot. Kuvien valinta raadissa on mukana Simo Kivari, Byströmin nuorten palveluista (Oulun kaupungin etsivä nuorisotyö).

Palkinnot: Palkintoina on 25 kpl noin 10 – 30 € arvoisia lahjakortteja: 

  • Kiipeilykeskus: 2 x kiipeilykokeilu lahjakortti kahdelle 32€ 
  • Ticket master -lahjakortti: 2 x arvo 30 €
  • Finnkino leffalippuja: 4 x 2 leffalipun paketti 29 €
  • Stadium -lahjakortti: 4 x 20 €
  • Suomalainen Kirjakauppa -lahjakortti: 3 x  arvo 10 € ja 3 x arvo 20 €
  • McDonalds -lahjakortti: 2 x 10 €, 2 x 20 €
  • Spotify-lahjakortti: 3 x 10 €

Voittajakuvien ottajiin otetaan yhteyttää kommentoimalla jakamansa kuvan alle tai suoraan (sähköpostin kautta lähettäneet) ja neuvotaan palkinnon noutopiste tai postitetaan lahjakortit viikolla 20-21. 

 

- Kuvakilpailussa voittaneille on ilmoitettu ja lahjakortit toimitettu viikolla 20, onnea voittajille!

Paluu sivun alkuun

Mitä nuorelle kuuluu? - mainostus ja kannustus vanhemmille

 

Viikolla 18 julkaisemme Facebook:ssa mainoskampanjan/tapahtuman aiheesta ja kannustamme vanhempia ja nuoria osallistumaan viettämään yhteistä aikaa.

 

- Facebook ja Instagram mainoskampanja tavoitti 1 782 oululaista henkilöä somessa.

Paluu sivun alkuun

#yhteistäaikaa kampanjan tarkoitus 

 

Kampanjan tavoite on herättää vanhempien huomiota ja kiinnostusta viettämään nuorten kanssa yhteistä, mukavaa aikaa, lisäten näin nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Olemme kokeneet, että oli kyseessä pelikasvatus, seksuaalikasvatus tai muu aihe, lähtökohtana on aina toimiva vuorovaikutus - luottamuksellinen ilmapiiri kotona, että nuori voi ja uskaltaa keskustella asioista. Tuen ja yhteenkuuluvuuden tunne tai sen puute heijastuu varmasti myös muualle elämän osa-alueelle, kuten opiskeluun.
 

Kiitos kampanjaa tukeville!

 


Mukavia yhteisiä hetkiä toivottaa,

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys ry

vanhemmat.oulu@gmail.com

 

Olet tervetullut mukaan iloiseen joukkoomme edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia, lisäämään oppilaiden ja vanhempien osallisuutta sekä edistämään vanhempaintoimikuntien, koulujen/päiväkotien, opetustoimen ja hallinnon välistä yhteistyötä. 


Lisätietoa Vanhemmat voimavaraksi! -projektista ja Oulun kaupungin KAAOS-hankkeesta löytyy kOuluvanhempien tiedotteesta: www.kouluvanhemmat.fi/?x118281=4074714

 

 

PDF-tiedostoViesti_8lkt_yhteistäaikaa_kilpailu.pdf (258 kB)
Saatekirje #yhteistäaikaa-kilpailusta 8. luokkien luokanvalvojille, oppilaille ja vanhemmille
MS Word -tiedostoyhteistäaikaa_oppilaanlomake.docx (13 kB)
Avuksi 8.lk:n oppilaille tuntien keräämiseen