Kirje

Kirjoita tuntemattomalle vanhemmalle tai tuntemattomalle nuorelle -kirjekampanja

 

Vanhempi, kirjoita kirje tuntemattomalle nuorelle! Nuori, kirjoita kirje tuntemattomalle vanhemmalle! Tule mukaan kirjoittamaan kannustavia kirjeitä, kOuluvanhemmat mahdollistaa kirjeiden vaihdon.

 

Pysähdy toviksi. Mieti elämääsi, aikaisempia kokemuksiasi, tätä hetkeä tai tulevaisuuden toiveita. Mitä tahtoisit sanoa nuorelle/aikuiselle omasta elämästäsi. Mitä haluaisit toivottaa tai pyytää? Miten kannustaisit? Ota kynä käteen. Kirjoita, pysähdy, kuulostele. Ota kaikki se aika, minkä tarvitset. Ole lempeä. Ole aito, oma itsesi. Luota siihen, että kun kirjoitat siten, mikä itsestäsi hyvältä ja luontevalta tuntuu, se tavoittaa jotain yhteistä tuntemattomankin lukijan kanssa, aikuiselta tuntemattomalle nuorelle, nuorelta tuntemattomalle vanhemmalle.

 

1. Kirjoita kirje

Kirjeenkirjoitus-paikkoja tulee tapahtumien yhteyteen. Lisäämme tapahtumien tietoja mahdollisuuksien mukaan esille projektin pääsivulle. Pisteessä voit myös saada kirjeen.

Jokainen saa kirjoittaa omanlaisiaan kirjeitä. Kirjeisiin ei tule kirjoittajien yhteystietoja. Kirje ei saa sisältää uskonnollista tai poliittista sanomaa.

 

2. Laita kirjoittamasi kirje kuoreen ja laatikkoon,

mutta jätä kuori liimaamatta kiinni. Kirjoita kuoreen "Kirje Sinulle aikuinen" / “Kirje Sinulle nuori” (tai jotain muuta, mikä mielestäsi kutsuu tarttumaan kuoreen ja avaamaan sen). Laita kirje tapahtumassa laatikkoon, saat myös kirjeen ohjaajalta.

 

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa kirjeesi sähköisesti meille ja jos pystymme, toimitamme sinulle vastauskirjeen:

2. Lähetä kirje

sähkopostilla vanhemmat.oulu@gmail.com tai anonyymisti kotisivun palauteen kautta (silloin et voi saada vastine kirjettä) ja otsikkoon tuo kuoren ohje.  "Kirje Sinulle aikuinen" / “Kirje Sinulle nuori” (tai jotain muuta, mikä mielestäsi kutsuu viestin lukemiseen). Saat mahdollisesti paluuviestinä kirjeen.

 

3. Kerro myös

sopiiko sinulle että kirjeesi tekstiä tai kuvaa voidaan käyttää sosiaalisessa mediassa voiman ja inspiraation lähteenä muille. Emme julkaise mitään viestejä tai kuvia, jos kirjeen lähettäjä on näin toivonut.

 

4. Toimitettuihin kirjeisiin

lisäämme pienen linfon, jossa on kerrottu lyhyesti kampanjan taustasta ja kOuluvanhemmista.

 

Inspiraatioita ja esimerkkejä.

 

Tulemme palkitsemaan 10 kirjeen kirjoittajaa toukokuun 2018 aikana (toivelahjakortein, valikoimaa lueteltu #yhteistäaikaa-kuvakisassa).

 

>>> Jos haluat purkaa tuntojasi, kertoa ajatuksiasi, pohtia huolisasi tai jakaa vanhemmuuden vinkkisi, kirjoita tuntemattomalle vertaisvanhemmalle, sekin on mahdollista. Voimme välittää kirjeesi Vanhempi tavattavissa / Paska mutsi/ Paska faija tyypille. Laita silloin otsikoksi/kuoreen "Vertaiselle" ja tieto myös, saako ajatuksiasi jakaa vai ei.

 

Voit kertoa kirjekampanjasta muillekkin,

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys

 

p.s Saitko itse kirjeen tuntemattomalta nuorelta tai vanhemmalta? Millaisia ajatuksia tämä herätti? Voit kertoa, jos haluat, tuntemuksistasi esimerkiksi kotisivujemme yhteydenottolomakkeella.

p.p.s Ja jos haluat, voit esimerkiksi ottaa kuvan kirjoittamastasi kirjeestä tai kuoresta ja postata sen instagramiin, facebookiin tai twitteriin - käytä tällöin tunnusta #kirjetuntemattomalleOulu.

p.p.p.s Voimme julkaista kirjeitä myös nettisivustolla (jos kirjoittaja luvannut). Netissä jaetut kirjeet voivat toimia sekä kannustuksen että inspiraation lähteenä uusille ihmisille.

 

!)  Kirjoita tuntemattomalla nuorelle/vanhemmalle -kampanjassa on hyödynnetty sivun https://www.aikaparantaa.net/kirje-tuntemattomalle.html ideaa ja sisältöä, kiitos Aika parantaa -verkosto/Tovituki tunnetuksi -hanke!